Szeptember 13-14-én került megrendezésre a Jubileumi Budapesti Nagy Sportágválasztóa Merkapt Sportközpontban.

A rendezvény huszonötödik alkalommal, több ezer ember szeme láttára és tapasztalatára alapozva érte el célját. Miszerint fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő sportágat, kortól és nemtől függetlenül. Jól példázza ezt a futball legenda, Dunai Antal, illetve az úszó, Késely Ajna és a kardvívó, Pusztai Liza esete, hiszen előbbi 76 évesen látogatott el jubileumi eseményünkre, utóbbiak pedig 18 évesen képviselték méltón saját sportágukat.

Az eseményen edzők, szakemberek instruálása mellett kipróbálható volt 109 sportág, amely aktív tapasztalást, igazi sportélményt adott, s ezáltal pozitív irányba tudta befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást.

Köszönjük a több mint 37 olimpiai aranyérmet és a több mint 200 Európa- és Világbajnoki érmet felvonultató sportolóinknak,hogy kilátogattak hozzánk, rengeteg gyermeknek okozva így boldog pillanatokat és jelenlétükkel megtisztelték a XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Többek között: Kökény Roland, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Steinmetz Barnabás, Búr Zsolt, Roczanov Dezső, Baji Balázs, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Kammerer Zoltán, Harsányi Gergely, Mocsai Tamás, Pusztai Liza, Dunai Antal, Gergely István, Kovács Katalin, Wichmann Tamás, Imre Géza, Dr. Kiss Gergely, Kozák Danuta, Varga Roland, Gróf Dávid, Nagy László, Gazdag Dániel, Földházi Zsófia, Késely Ajna, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Háfra Noémi, Milák Kristóf, Cseh László, Tóth Ildikó, Marosi Ádám, Kovács Ágnes, Miklós Edit, Staicu Simona.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportágválasztó testvérrendezvényét, a Nagy Hangszerválasztótis, ahol a nagyközönség zenészek és zenetanárok segítségével próbálhatott ki 20 hangszert. Számos fellépő színesítette a programot: Bűdi Szilárd és Zenekara, a Tutta Forza Piccola zenekara, a Stringendo Vonószenekar, Novák Anikó zenei élmény , Szekszárdi klarinét kvartett, MAZ Big Band zenekara, Grenella Orsi és Patyi András ének, Benji, Molnár Antal Zeneiskola vonószenekara, Novák Anikó zenei élmény, Virtuózok Kamara együttes, Etüd Fúvós zenekar, Arpeggio Gitár zenekara.

A rendezvényen kiállítóként jelen volt a YELLOW ROAD SYSTEM csapata, melynek élén Harsányi Gergelyvolt válogatott kézilabdázónk áll. A szombati napon több mint száz gyermek fizikumát, fizikai teljesítőképességének határait és lehetőségeit vizsgálták.

A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett kampányra 55 véradó jelentkezett.

Nagy köszönet a Sportágválasztó támogatóinak, akiknek standjaival a helyszínen is találkozhattak a látogatók. A XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatala, Budapest 2019 Európa Sportfővárosa, Merkapt Zrt., Mercedes-Benz, Rexona, NHKV Zrt.